DNA Projekti

Perinteisellä sukututkimuksella päästään ajassa taaksepäin parhaimmillaankin muutamia satoja vuosia, siitä taaksepäin on vain voitu esittää arvioita.

Viime vuosina on tullut avuksi dna-sukututkimus, jolloin päästään ajassa taaksepäin kymmeniä tuhansia vuosia.

Dna:ta tutkimalla voidaan selvittää suoraa isälinjaa isä, isänisä isänisänisä jne. aina geneettiseen Aatamiin asti, samoin äiti, äidinäiti, äidinäidinäiti jne. aina geneettiseen Eevaan asti sekä kaikistaesivanhempainlinjoista taaksepäin 4 – 8 polveen asti. Kaikkien nykyihmisten alkukoti on Afrikassa.

Pyrrön suvun perimän tutkiminen DNA:n avulla aloitettiin helmikuussa 2015 jolloin Seppo Pyrrö lähetti näytteensä Family Tree DNA tutkimuslaitokselle. Tutkimuksia on käynnissä tällä hetkellä kolmen sukuseuran jäsen osalta.

Noin kahden kuukauden odotuksen jälkeen saimme ensimmäiset tulokset joiden mukaan Pyrröjen esi-isät lähtivät Afrikasta ehkä 50 000 – 80 000 vuotta sitten. Lähi-idän kautta he sitten siirtyivät Balkanille.

Balkanin kautta peirmä on nykyisestä tilanteesta päätellen tapahtunut Satakunnan, Pirkanmaan ja Hämeen alueilla, mutta juuret voivat olla Sastamalan seudulla tai muualta Pirkanmaalta. Muitakin sukumme alaklaaneja on levinnyt Pohjanmaalle ja Karjalaan.

DNA L258, alaryhmä

DNA projekti on ikuisesti kesken ja päivittyy sitä mukaan kun saamme uusia testiosumia maailmalta jotka liittyvät omaan DNA ryhmäämme.

DNA- tutkimukset / tulokset päivitetään jäsentemme osalta jäsenistön sivulla "DNA- tutkimus"