Pyrrön Sukuseura ry.n toinen sukukokous pidetiin Pirkkalan Lempäälässä, Kärppälän Rusthollissa

15.-16.8.2015

Klikkaa kuvaa Kärppälän Rusthollin sivuille!

Pyrrön Sukuseura ry:n 2. sukukokous 15-16.8. 2015 Kärppälän Rusthollissa, Lempäälässä.

29.8.2010 perustettu Pyrrön Sukuseura ry. kokoontui toiseen sukukokoukseensa viettämään sukuseuran viisivuotissyntymäpäiviä. Koolla oli 16 sukuseuran 39 jäsenestä. Mukana olleista vanhin oli Irma Lindblom 86v ja nuorin Eelis Pyrrö 4v.

1500- luvulla rakennettu Kärppälän Rustholli l. ratsutila Pyhäjärven rantamaisemissa tarjosi upean toimintaympäristön eikä elokuinen ilmakaan olisi voinut olla kauniimpi. Tapaamisen kunniaksi nostettiin salkoon Pyrrön sukuvaakunalla varustettu viiri, laulettiin juhlavasti yhdessä Karjalaisten laulu ja kohotettiin juhlan kunniaksi kuohuvat maljat.

> Sukukokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Seppo Pyrrö ja sihteeriksi Jyri Pyrrö.

> Kokous vahvisti vuoden 2012 – 2014 tilinpäätökset sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle.

> Seuraavalle kolmivuotiskaudelle vahvistettiin toiminta suunnitelma ja talousarvio, sekä päätettiin jäsenmaksun suuruudesta 20€/vuosi.

Kokous valitsi seuraavalle sukukokouksen väliselle kolmivuotiskaudelle puheenjohtajaksi Seppo Pyrrön, varapuheenjohtajaksi Jyri Pyrrön ja Hallituksen jäseniksi Teija Vihervaaran ja Riku Pyrrön.

> Toiminnantarkastajaksi valittiin Anni Pyrrö.

Puheenjohtaja Seppo Pyrrö esitteli sukututkimuksen tilanteen ja kokoamansa sekä julkaisemansa matrikkelin suvun asuinalueista Karjalan alueella, sodan ja luovutetun alueen muutoksien tapahtumista, sukuseuran tavoitteista, toiminnasta ja sukutapaamisista sekä sukukirjan Niilo Pyrröstä (s.1685) polveutuvista jälkeläisistä. Sukukirja sisältää 96 perhetaulua ja 647 henkilöä.

Sukututkimukseen uutta tietoa on tuottanut Seppo Pyrröstä otetut ja analysoidut DNA näytteet. Näin maallikkona voisin saamani tiedon pohjalta pinnallisesti todeta, että isälinjani DNA:sta saadun tiedon mukaan olen todennäköisesti sastamalalais - impilahtelainen viikinki. DNA näytteistä saatavaa tiedon hankintaa päätettiin yhteistuumin jatkaa.

Tällä kertaa ensimmäistä kertaa tapaamisessa oli Erkki Pyrrö. Sukuseuran olemassaolosta oli hänelle kertonut ystävä, joka oli löytänyt ”googlettamalla” sukuseuran www sivut. Erkki sulautui heti luontevasti muiden ”pyrröläisten” joukkoon. Karjala-tietokilpailun voitto meni Erkille ja hän juo tulevat aamukahvinsa voittomukista, johon on ikuistettu suvun vaakuna ja Laatokan rantavedet. Suvun jäsenten yhteenkuuluvaisuutta vahvistettiin maukkailla aterioilla ja niihin kuuluvilla keskusteluilla. Lapset hakeutuivat aina siihen seuraan, jossa keskustelu oli heidän mielestään vilkkainta. Kärppälän Rusthollin oivassa Pyhäjärven rantasaunassa kylpivät rinnan kaikki halukkaat ikään katsomatta. Illan kruunasi upea ilotulitus; taivaalle ammutuista sydämistä päättelimme, että siellä juhlittiin häitä.

Päätimme tavata toisemme jälleen vuoden päästä 6.8.2016. Silloin teemana on yhdessä tekeminen ja kokeminen. Mikä sen vahvemmin houkuttelee eri-ikäisiä ihmisiä yhteen kuin herkullinen yhdessä valmistettu ja nautittu ruoka ja sen lomassa suoritettu kilvoittelu.

Tampereella 16.8.2015                 Teija Vihervaara