Pyrrön Sukuseura ry.n sukutapaaminen 15.6.2013

Viola-kodissa Tampereella

20.8.2010 perustettu Pyrrön Sukuseura ry. kokoontui toisen sukutapaamiseen Viola-kotiin. Viola-koti on vanhusten palvelutalo Tampereen Tampellan alueella. Koolla oli 15 sukuseuran jäsenestä. Suvun vanhin Irma Lindblom os. Varpainen s. 1929 oli jälleen saapunut paikalle Helsingistä junalla sisarensa Anja Laurivuoren os. Varpainen ja Anjan puolison Aimo Laurivuoren kanssa. Irman ja Anjan äiti on Juho Pyrrön s. 1872 tytär Alma Pyrrö s. 1902.

Nykytekniikka mahdollisti myös mukana olleitten ja Seira Mah-Chut`in välisen keskustelun Skype:n kautta. Seira asuu Australian Sydneyssä.

Puheenjohtaja Seppo Pyrrö esitteli sukututkimuksen tilanteen ja kertoi myös kohtaamistaan vaikeuksista uudempien tietojen saamisen suhteen. Seppo oli käynyt matkalla Karjalassa suvun syntysijoilla puolisonsa Kerttu Pyrrön kanssa ja kertoi matkasta kuvin ja videoleikkein.

Anja Laurivuori, ensimmäistä kertaa tapaamisessa oli ottanut mukaansa pinon isältään saamia vanhoja kuvia. Kuvat avasivat jälleen uusia ja täydensivät vanhoja tarinoita ja muistoja suvun vaiheista ja laajensivat sekä syvensivät tietoisuutta suvun ja sen jäsenten elämänvaiheista.

Aika kului jälleen nopeasti. Lähes kuusi tuntia yhdessä oloa tuntui sopivalta ajalta. Vanhimmatkin jaksoivat erinomaisesti. Viola-koti tarjosi paitsi miellyttävät puitteet tapaamiselle myös erinomaiset tarjoilut. Päätimme tavat toisemme jälleen vuoden päästä 16.8.2014.

Tampereella 16.6.2013                Teija Vihervaara

Kokouksen osanottajat keskustelevat Skypen välityksellä Seira Mah-Chut`in kanssa Austaraaliaan

Kokouksen osanottajat yhteiskuvassa