Pyrrön Sukuseura ry.n sukutapaaminen 16.8.2014

Viola-kodissa Tampereella

28.8.2010 perustettu Pyrrön Sukuseura ry. kokoontui sukutapaamiseen Viola-kodin viihtyisiin tiloihin Tampereen Tampellan alueella.

Koolla oli 18 sukuseuran jäsentä. Suvun vanhin Irma Lindblom os. Varpainen (äidin puolelta Pyrrö) s. 1929 ja nuorin Eelis Pyrrö s. 2011 kohtasivat toisensa jo toisen kerran. Mukana oli myös Seira Mah-Chut os. Pyrrö, joka oli tullut kokoukseen Australian Sydneysta saakka.

Sukuseuran viiri ja standaari olivat tilaisuudessa esillä ja juuri valmistuneet pinssit olivat jaossa niitä tilanneille.

Pyrrön suku on kotoisin luovutetun Karjalan alueelta. Suvun kotikylä Kerisyrjä ja myöhemmin Pitkärannan kylästä joka sijaitsee Impilahdella. Sukuseuran tavoitteena on seurata suvun ja sen jäsenten vaiheita, vaalia suvun perinteitä sekä lisätä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsenten kesken.

Puheenjohtaja Seppo Pyrrö oli jatkanut paneutuvasti työtään suvun henkilöiden ja heidän vaiheittensa selvittämiseksi sukututkimuksella ja kerännyt melkoisen määrän vanhoja valokuvia suvun jäseniltä.

Vanhat kuvat kiersivät kädestä käteen ja tarinat niiden avaamina. Kukin osanottaja sai taas lisää aineksia oman elämäntarinansa rakentamiseen. Kuvista katsoivat tutut piirteet. Näköisyys jälkeläisissä havaittiin olevan periytyvä ja valokuvien tutut kasvot istuivat myös nyt pöydän ympärillä.

Seppo Pyrrö oli tehnyt matkan Impilahdelle vaimonsa Kerttu Pyrrön kanssa ja kertoi matkastaan kuvien elävöittämänä. Suvun vanhin Irma Lindblom kiteytti henkilökohtaisen muistelun merkityksen sanoen: ” Miksi te ette ottaneet kuvia niistä paikoista missä minä ongin ja uin Pitkänrannan Laatokan rannalla?”

Kynät savusivat, kun kuvien nimiä ja tarinoita kirjoitettiin ylös. Suvun vanhimmilta saatiin jälleen uutta tietoa ja monien vanhojen valokuvien henkilöt saivat nimet ja valokuvat tarinat siitä, missä tilanteessa kuvat olivat otettu.

Viola-koti loi tilaisuudelle viihtyisät raamit ja Sauriat kuoron pihakonsertti Viola-kodissa Risto Hiltusen säestyksellä, konsertin lopuksi kuoro lauloi sukuseuran toivomuksesta pari säkeistöä Karjalan kunnailla. Ravintola Violan erinomainen ruoka kohotti tunnelmaa entisestään ja aika suorastaan lensi eteenpäin.

Seuraavan tapaamisen paikka sovittiin Lempäälän Kärppälän Rustholliin 15.-16.8.2015. Silloin ollaankin yhdessä kaksi päivää.

Tampereella 18.8.2014

Teija Vihervaara

Kuvia sukutapaamisesta

Puheenjohtaja toivottaa osallistujat sukutapaamiseen.

Osallistujat keskustelevat suvun asioista.

Sukutapaamisen osallistujat yhteiskuvassa.

Sukuseuran hallituksen jäsen Teija Vihervaara kiittää Sauriat kuoron johtajaa Risto Hiltusta, sekä kuoroa upeista lauluesityksestä ja lopuksi sukuseuran osallistujen toivomasta Karjalan kunnailla laulusta.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 1.8.2014!

Sähköpostilla pyrro@pyrronsukuseura.fi

tai puheenjohtaja Seppo Pyrrölle