Sukututkimus

Sukuseuran tavoitteena on selvittää luovutetun Karjalan alueen Pyrrön suvun, ja heidän jälkeläistensä vaiheita ja historiaa, sekä vaalia suvun perinteitä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta suvun ja siihen liittyvien muiden sukujen jäsenten keskuudessa.

Sukututkimusessa on löytynyt luovutetun Karjalan alueella asuneista Pyrröistä kaksi eri sukuhaara, jotka päättyvät esipolvissa eri henkilöön, eikä heitä ole onnistuttu yhdistämään samaan esivanhempaan.

Niilo Pyrrö s. 1685 sukuhaara

Ruskealan väestöluettelon perusteella vanhimmat Pyrrön suvun esi-isät ovat Niilo Pyrrö s. 1685 Ruskeala. Sensijaan Niilon vaimosta ei ole tietoa väestöluettelossa ollut löydettävissä. Tällä hetekellä ei ole myöskään mahdollista saada tietoa Niilon esivanhemmista.

Niilon jälkipolvet ovat asuneet/siirtyneet Ruskealasta, mm. Suistamoon, Impilahden Kerisyrjään, Pitkänrantaan ja Sortavalaan.

Niilo Juhonpoika Pyrrö s. 1743 sukuhaara

Niilo Juhonpoika Pyrrö s. n. 1743 Impilahti, k. n. 1790 - 1791. sukuhaara on asustanut Impilahdessa, Ruskealassa ja Sortavalassa. Niilo Juhonpojan osalta sukutukija on päätynyt seuraavaan näkemykseen;

Niilo Juhonpoika Pyrrön alkuperä on siis tuntematon, mutta jotain voidaan mahdollisesti päätellä Impilahdella asuneesta Juho Juhonpoika Pyrröstä, joka näyttäisi olleen ensimmäisiä Impilahdella asuneita Pyrröjä. Juho vihitään Impilahdella 2.4.1755, ja hänen kotipaikakseen mainitaan ”Savolaks” eli Savo. Tämä Juho oli syntynyt vuonna 1730, joten on mahdollista että Niilo olisi ollut hänen veljensä. Ja täten on siis mahdollista, että Niilo Juhonpoika Pyrrö (s. 1743) voisi myös olla kotoisin jostain päin Savoa.

Suvun kolmatta sukukirjaa ollaan toteuttamassa joka julkaistaan elokuussa sukuseuran III:ssa sukukokouksessa. Sukukirjassa kerrotaan molempien sukuhaarojen jälkipolvitietoa aina vuoteen 2018.

Sukututkimuksen ylläpito toteutetaan SukuJutut- ohjelmalla.

ATK-palvelu Luhtasaari

Sukuseura on käyttänyt suvun esivanhempien etsimisessä

Tommi Huhtanen

Sukututkimustoimisto SukuHaku